Aquest any la meva vida ha estat plena de canvis personals. Uns viscut amb alegria, d’altres han estat un procés estressant i d’altres fins i tot sentits amb tristesa.

També ha estat un any ple d’experiències compartides.

Porto 3 anys caminant amb la Mariangels Ferrer Duch anb el grup de supervisió on-line de terapia narrativa en espanyol. Esperem que molts més perquè ens omple de satisfacció i de moments meravellosos amb les membres del grup.

Fins i tot aquest estiu passat vam compartir amb el grup Un intensiu a Girona. Un cap de setmana ple de converses molt interessants.

Tenim la sort d’anunciar, que aquest mes que ve obrim col·laboracio amb l’associació española de terapia narrativa (Aeten) la qual certificarà les nostres sessions de supervisió.

Em compartit organització d’un intensiu a Barcelona amb Italo Latorre Gentoso de PRANAS Chile on vam treballar sobre les nostres conviccions, entre altres coses. Utilitzant la metàfora de la composició musical.

També estem plantant llavors a nous projectes amb col·laboracions amb Raquel Cuenca Capdevila, fisioterapeuta experta en el cos de la dona, i amb Daniel Prados Santolaria, terapeuta ocupacional.

Conjuntament estem preparant diferents tallers i formacions. Entre ells, treballarem sobre la identitat de la dona i sobre una nova masculinitat on els homes puguin sentir una identitat preferida de ser homes connectada amb els seus valors i el que es important per a ells .

També amb el Daniel estem preparant l’inici d’un grup de dol per després del estiu.

Des d’octubre la Raquel Cuenca i jo vam iniciar una formació d’anatomia Experiencial a Barcelona amb Tere Puig (HappyYoga) on treballem la percepció corporal i la seva connexió amb les emocions, el moviment,… El cos ens parla, seria una tercera escolta.

En la prinera, escoltem la història de les dificultats plena de discursos sobre com representa que hem de ser o com hem d’actuar o sobre les expectatives del que s’espera de nosaltres,…

La segona escolta, és la de la història alternativa. La que parla del que és important per nosaltres, la qual acostuma a no encaixar amb la història dominant o de les dificultats.

I potser la tercera, seria l’escolta del nostre propi cos. Aquesta ens enriqueix la informació sobre els efectes de les dues anteriors.

Tambe colaboraré amb Tere Puig en la formació de ioga i Familia. Concretament en el seminari de treball amb els adolescents. Compartiré la mirada de les pràctiques narratives amb les seves alumnes juntament amb Elisabet Vidal, professora de ioga amb adolescents.

Pas a pas, amb tots aquests aprenentatges, i a pesar de les dificultats, vaig andamiant per tal d’endinssar-me a nous territoris alternatius.

Enriquint velles col.laboracions i noves com amb Terapia narrativa Coyacan, que em donen diferents mirades i motivacions.

Obrint nous projectes personals , tantejant i a la vegada amb pas ferm.

Sent autocrítica i reflexionant en relació del que finalment és important per mi, per la meva vida, per la meva identitat professional i per la visió que vull tenir de mi mateixa.

Gràcies a totes les que m’acompanyeu en aquest camí de la vida i compartiu les meves esperances.

Una abraçada,

Mònica Florensa Biescas